Samfund

Sæt dit præg på Danmarks nye pengesedler

Danmark skal have nye sedler i 2028-2029 og alle kan nu deltage i Nationalbankens spørgeskemaundersøgelse om temaer for sedlernes motiver og være med til at sætte sit præg på Danmarks nye sedler.

Pengesedler er et håndgribeligt symbol på et lands identitet og tillægges både kulturel og historisk betydning. Når Nationalbanken skal beslutte, hvordan Danmarks nye sedler skal se ud, vil vi bl.a. trække på input fra borgere, uddannelsesinstitutioner og museer.

En pengeseddel er både et betalingsmiddel og et stykke brugskunst. En veludført pengeseddel skal derfor forene de sikkerhedsmæssige og tekniske hensyn med de æstetiske.

Sedlernes udseende og motiver har altid været et emne, der har optaget danskerne. Derfor er det vigtigt for Nationalbanken, at alle borgere får mulighed for at give deres mening til kende om de mulige temaer for de nye sedlers motiver.

Når Nationalbanken sammen med eksterne eksperter træffer den endelige beslutning om temaer og motiver på de nye sedler, vil vi trække på input fra borgere, uddannelsesinstitutioner og museer.

Danmarks nye seddelserie vil bestå af fire sedler: 50-, 100-, 200- og 500-kronesedler. Du kan opleve at få sedlerne i hånden fra 2028-2029 og frem.

Du har lige nu mulighed for at give din mening om temaerne for Danmarks nye sedlers motiver til kende.

Gå til Nationalbankens spørgeskemaundersøgelse.

Spørgeskemaundersøgelsen er åben til og med 2. juni 2024.

Kommentarer