Nordstern skal bygge Gladsaxes nye sundheds- og beskæftigelseshus

I dag blev aftalen skrevet under ved en lille ceremoni på Gladsaxe Rådhus. Fra venstre: Projektdirektør Benny Frost Jensen, borgmester Trine Græse, og direktør for Nybyg Øst, Nordstern Claus Møller. Fremsendt foto

Nordstern bliver totalentreprenør på opførelsen af Gladsaxe Kommunes nye sundheds- og beskæftigelseshus.

Gladsaxe Kommune har netop indgået aftale med entreprenørselskabet Nordstern, tidligere CASA, om at opføre kommunens nye sundheds- og beskæftigelseshus. Det er netop sket ved en underskriftceremoni på Gladsaxe Rådhus, hvor både Gladsaxes borgmester Trine Græse og direktør for Nybyg Øst i Nordstern, Claus Møller, var til stede.

Det nye hus, som indrettes i den tidligere politistation på Fremtidsvej, skal sikre gladsaxeborgerne én samlet indgang til det kommunale sundheds- og beskæftigelsesområde. Udover sundheds- og beskæftigelseshuset kommer det nye byområde, som er døbt Buddinge Byport, også til at bestå af en kontorbygning og et seniorfællesskab med 35 boliger.

Gladsaxes borgmester Trine Græse ser frem til samarbejdet med Nordstern og glæder sig over, at arbejdet nu for alvor kan begynde.

– Buddinge Byport er virkeliggørelsen af kommunens vision om at skabe en smuk, grøn og unik indgang til bydelen. Fremtidsvej har en fantastisk beliggenhed. Det er let at komme til og fra med cykel, bus, tog, bil og snart også med letbane. Og Buddinge Byport kommer til at åbne op og tilføre nyt liv til det i dag så lukkede område, siger Trine Græse.

Sundhed, beskæftigelse, boliger og erhverv

Gladsaxe Kommune købte den tidligere politistation og retsbygning på Fremtidsvej 1 tilbage i 2017 og besluttede blandt andet at indrette et nyt sundhedshus- og beskæftigelseshus i en del af ejendommen. Et år senere vandt AART Architects en arkitektkonkurrence for den samlede ejendom under overskriften ’Buddinge Byport’.

I juni afleverede fire totalentreprenører deres tilbud på at bygge sundheds- og beskæftigelseshuset, og blandt de bydende valgte Gladsaxe Kommune Nordstern til at løse opgaven.

For Nordstern er det en stor mulighed for at sætte endnu mere præg på en bæredygtig bydel, entreprenør- og udviklingsvirksomheden allerede er godt knyttet til. Claus Møller fra Nordstern ser frem til at bygge Sundheds- og beskæftigelseshuset, der ligger tæt på flere af virksomhedens andre projekter:

– Nordstern har en central afdeling på Vandtårnsvej, så vi har allerede et godt anker i lokalområdet, som vi gerne vil udbygge. Det betyder alverden for os at få lov at bygge det nye sundheds- og beskæftigelseshus, både på grund af den centrale placering og fordi, det styrker vores samarbejde med Gladsaxe Kommune, siger han.

Det nye sundheds- og beskæftigelseshus forventes færdigt i 2025.

Læs mere om Buddinge Byport og det kommende sundheds- og beskæftigelseshus på gladsaxe.dk

Fakta om Buddinge Byport – Sundheds- og beskæftigelseshus Gladsaxe

  • Bygherre: Gladsaxe Kommune
  • Arkitekt: Henning Larsen Architects
  • Landskabsarkitekt: Danielsen Urban Landscape
  • Ingeniørrådgiver: Rambøll
  • Totalentreprenør: Nordstern
  • Byggeriet består af: 10.750 kvadratmeter nybyg plus renovering, herudover er der et kælderareal på cirka 600 kvadratmeter, taghaver på cirka 350 kvadratmeter og en parkeringskælder på 3.500 kvadratmeter
  • Byggeperiode: 2023-2025

Om Nordstern

Nordstern er en af Danmarks førende ejendomsudviklere og totalentreprenører, ejet af ActivumSG og skabt ved sammenlægningen af CASA og KPC – to selvstændigt stærke aktører i dansk byggeri. Med en historie der strækker sig tilbage til 1979, er Nordstern i dag en landsdækkende koncern med kontorer i Aarhus, Herning, Horsens og København. Som en af de største udviklings- og byggevirksomheder i Danmark har Nordstern en omsætning på mere end fem milliarder med en EBIT på over 600 millioner.

Nordsterns mere end 500 medarbejdere arbejder hver dag dedikeret for at udvikle den virksomhed, de selv er medejere af. Med en målsætning om at bæredygtighedscertificere alt nyt bolig- og kontorbyggeri i 2023, sætter Nordstern nye standarder inden for bæredygtigt erhvervs- og boligbyggeri i Danmark.

Kommentarer